Wat verbindt Puurs
en Sint-Amands?

Puurs en Sint-Amands zijn gemeenten die elkaar aanvullen en al een traditie hebben in samenwerking. De fusieplannen zijn dus het resultaat van een logisch groeiproces dat de laatste jaren steeds intenser werd.

Uitgebreide samenwerking

Sint-Amands en Puurs zijn in feite al een stuk gefuseerd. Een groot deel van onze OCMW-activiteiten (woonzorgcentrum, assistentiewoningen en keuken) zijn al verenigd binnen het gezamenlijk zorgbedrijf met zetels in Puurs en Sint-Amands. Om de dienstverlening voor de inwoners te verbeteren, werden ook al gezamenlijke medewerkers aangeworven. Beide gemeenten maken tevens deel uit van dezelfde politie- en brandweerzone en van tal van andere samenwerkingsverbanden.

Puurs en Sint-Amands vullen elkaar goed aan

Sint-Amands en Puurs zijn al lange tijd sterk met elkaar verbonden. De gemeenten delen hun landelijke karakter. De inwoners vinden ook hun weg naar de voorzieningen in beide gemeenten.

Tegelijk zijn de gemeenten heel complementair. Puurs is een economisch sterke gemeente met heel veel werkgelegenheid. Sint-Amands heeft met haar idyllische ligging aan de Schelde dan weer een toeristische troef in handen.

Samen helemaal onszelf blijven

Bij deze fusie kunnen we het alvast over één zaak volledig eens zijn: aan onze verbondenheid met onze eigen deelgemeente of leefgemeenschap heeft geen enkele fusie ooit afbreuk kunnen doen. En maar goed ook! De toekomst zal hier evenmin verandering in brengen. Een Ruisbroekenaar blijft een Ruisbroekenaar, een Oppuursenaar blijft een Oppuursenaar … We zullen na een fusie dan ook blijven investeren in kwalitatieve en goede voorzieningen in elke deelgemeente.